Duurzaamheid is het centrale thema bij de stand van Mimaki op drupa 2024, van 28 mei tot 7 juni in Düsseldorf. Daar presenteert het bedrijf zijn allernieuwste UV-printtechnologieën. Die moeten gebruikers helpen minder energie te verbruiken, de uitstoot van VOS te beperken en minder afval te genereren. Binnen dit productaanbod bevindt zich de onlangs uitgebrachte UCJV330-160: een geïntegreerde sign-printer/snijmachine met nieuwe 2,5D-printfunctie voor het realiseren van reliëfeffecten.
Andere producten
Andere producten die centraal staan bij de stand van Mimaki zijn de JFX600-2513-printer en de CFX-2513 snijplotter, die samen een complete industriële print- en snijoplossing vormen. Een uitbreiding van het aanbod snijplotters van Mimaki is de CFX-2513: een grootformaat high-end snijoplossing die nog sneller en efficiënter werkt.
![De onlangs op de markt gebrachte UCJV330-160, een geïntegreerde signprinter/snijmachine met innovatieve 2.5D-printfunctie voor het realiseren van reliëfeffecten, is een van de voorbeelden uit het productaanbod van Mimaki die te bewonderen vallen op drupa.](https://www.sign.nl/wp-content/uploads/2024/04/UCJV330-1024x683.png)
Direct-to-object-oplossingen
Omdat maatwerk steeds belangrijker wordt, presenteert Mimaki eveneens zijn direct-to-object-oplossingen, waaronder de UJF-6042 MkII, die samen met de Kebab HS-unit 360-graden printen mogelijk maakt. Verder is te zien hoe twee industriële UJF-7151 plusII UV-printers samenwerken met een robotarm. Mimaki zet hiermee in op automatisering en toont als voorbeeld hoe de oplossingen van Mimaki naadloos geïntegreerd kunnen worden in geautomatiseerde werkstromen.
![De JFX600-2513 flatbed UV-printer vormt samen met de nieuwe CFX-2513 snijplotter een volledige industriële print- en snij-oplossing.](https://www.sign.nl/wp-content/uploads/2024/04/mimaki-JFX600-2513-flatbed-UV-printer-met-CFX-2513-snijplotter-1024x507.png)
Textielsector
Voor de textielsector heeft Mimaki de TxF300-75. Deze DTF-printer (direct-to- film) kan textieltransfers direct op folie printen. Deze techniek wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit. Daarnaast toont Mimaki zijn revolutionaire neo-chromatische proces, een wereldprimeur op het gebied van cyclische textieltechnologie. Dankzij dit proces kan eerder geverfd polyestertextiel worden hergebruikt door het met behulp van dye sublimation-technologieën te ontkleuren. Hierdoor hoeft er minder textiel te worden verbrand en kost het recyclen van textiel minder energie.
Inclusiviteit
Ook inclusiviteit speelt een centrale rol in de visie van Mimaki. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Indiase stichting Tiny Miracles. De stichting steunt vrouwen in lokale gemeenschappen door ze kansen te bieden op werk. Speciaal voor drupa produceert het milieuvriendelijke katoenen tassen met het logo van Mimaki.